Marije, GZ-Psycholoog Zorglijn Jeugd

‘Er is hier een mooie balans tussen professionele en persoonlijke betrokkenheid’

Bekijk de video van Marije
M/V
Vacatures

Over de Waag

De Waag is het grootste centrum voor ambulante forensische ggz in Nederland. Er werken bij ons bijna 300 betrokken medewerkers, verdeeld over negen poliklinieken. Wij bieden gespecialiseerde zorg voor mensen die grensoverschrijdend of strafbaar gedrag combineren met een psychische stoornis. De redenen dat mensen naar de Waag komen zijn heel verschillend. Sommige mensen komen vrijwillig, anderen worden doorverwezen. Bijvoorbeeld door de huisarts of door politie of justitie. In al onze behandelingen werken wij aan het voorkomen van grensoverschrijdend of strafbaar gedrag. 


De Waag kent drie delictgerichte zorglijnen: Huiselijk Geweld, Agressie & Vermogen en Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag (SGG). Er is ook nog een vierde zorglijn, die zich richt op jeugdige cliënten van 12 tot 23 jaar. Het werken in zorglijnen waarborgt en bevordert de kwaliteit van de zorg. Als behandelaar kun je binnen de zorglijnen gerichter werken aan de problematiek van onze cliënten. Ook kun je op deze manier je specialistische kennis onderhouden en vergroten. Dit biedt weer mogelijkheden om te innoveren. Binnen elke zorglijn onderscheiden we zorgprogramma’s die zich op bepaalde delicten en doelgroepen richten. Deze zorgprogramma´s zijn opgebouwd uit modules; deelbehandelingen. Welk zorgprogramma een cliënt ook volgt, een behandeling bij de Waag is altijd maatwerk.

De Waag is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten.

Ga naar de website van de Waag

We hebben een voorsprong door ons eigen onderzoek

Bij de Waag steken we veel energie in onderzoek en ontwikkeling op gebieden als risicotaxatie, herhaling van strafbaar gedrag en behandeleffect-onderzoek. Zo realiseerden we onder meer de Raf GGZ, het eerste Nederlandse instrument voor risicotaxatie in de ambulante forensische zorg.