Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Unieke sfeer en samenwerking - Stijn

Verpleegkundig Specialist

Wat ik uniek vind is de sfeer en hoe er wordt samengewerkt met elkaar

'De kliniek is eigenlijk een soort kleine nabootsing van de maatschappij. Er zijn werkplaatsen, er kan onderwijs gevolgd worden, er wordt gesport etcetera. Met als doel om de patiënten terug te brengen in de maatschappij. Er kan binnen veel worden geoefend, ook met de patiënten.

Ik voel me hier heel veilig. Dat komt omdat we de patiënten ook inzetten voor de veiligheid. Wat ik vooral uniek vind op de vloer is de sfeer, die er is. Hoe er wordt samengewerkt met elkaar; alles is in de openheid. Dus die prettige sfeer draagt bij aan een hele fijne werkomgeving.

De instelling biedt ook mogelijkheden tot doorgroei en studiemogelijkheden. Het verpleegkundig specialisme wordt nog niet zo heel lang aangeboden op de hogescholen. Ik ben dat gaan doen omdat verpleegkundig specialisten een hele kwaliteitsslag kunnen maken in het psychische gedeelte. Maar de patiënten kampen ook veel met somatische, lichamelijke problemen. En om daar meer aandacht op te vestigen zou zo’n functie heel mooi kunnen zijn. Het is echt ook uitproberen en de functie moet nog vorm krijgen. Daar zijn we nu hard mee bezig. Eigenlijk ben ik een pionier, ja.'