Birgit, P-opleider

‘Als mensen P-opleidingen hebben gevolgd heb je heel goed personeel in huis; dat is wat we willen’

M/V
Vacatures

Onze opleidingen

Bij De Forensische Zorgspecialisten ben je zelf verantwoordelijk voor je loopbaan. We bieden je daarbij goede mogelijkheden om je kennis op peil te houden en uit te breiden, bijvoorbeeld door het opleidingsaanbod van de Forensische Academie. Ook leiden we geselecteerde medewerkers intern op tot gz-psycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog.

Opleidingen en trainingen

Afhankelijk van je functie en werkveld kun je een opleiding of training bij de Forensische Academie volgen, die toonaangevende opleidingen en trainingen verzorgt op het gebied van forensische zorg. De nadruk ligt bij de Forensische Academie op risicotaxatie en risicomanagement. De opleidingen zijn een directe vertaling van actuele kennis en ervaring, zodat je altijd wordt opgeleid volgens de laatste stand van zaken.

Ook als je bij de ondersteunende diensten werkt, is er de mogelijkheid om een opleiding of training te volgen die relevant is voor jouw loopbaan of functie.

Interne A- en P-opleidingen

Afgestudeerde psychologen, pedagogen en geestelijkegezondheidskundigen, die minimaal twee jaar bij De Forensische Zorgspecialisten in dienst zijn, kunnen zich bij ons specialiseren tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog. De Forensische Zorgspecialisten is een erkende praktijkinstelling: de Waag en de Van der Hoeven Kliniek verzorgen het praktijkdeel van deze BIG-opleidingen. Het grootste deel van de opleidingsplaatsen is te vinden bij de Waag.

Met deze opleidingen bieden we je een belangrijke stap in je ontwikkeling en carrière. Elk jaar wordt een beperkt aantal medewerkers voor deze opleidingen geselecteerd: toelating vindt plaats op basis van een sollicitatieprocedure.

Tijdens de opleiding werk je gemiddeld 24 tot 32 praktijkuren per week als behandelaar in een team of zorglijn. Daarbij word je begeleid door volleerde gezondheidszorgpsychologen, psychotherapeuten en klinisch psychologen. Daarnaast volg je wekelijks een halve tot hele dag theoretische vakken.