Renske, Coördinator Crisis en Individuele Afdeling

‘Ik heb hier invloed op de behandeling van de patiënt en de manier waarop we dingen kunnen verbeteren’

Bekijk de video van Renske
M/V
Vacatures

'Zo snel mogelijk nadat iemand is binnengekomen, proberen we een mooi programma voor deze persoon op te zetten. Het liefst ook met bepaalde doelen. Wij doen aan vroegsignalering, dus dat betekent op tijd erbij zijn en negatieve signalen goed herkennen. Dat dienen wij te herkennen, dat dient hij te herkennen en zijn groepsgenoten ook. Dus eigenlijk proberen we het met z’n allen veilig te houden.

We hebben daar instrumenten voor. We hebben een risicotaxatie-instrument. Dat nemen we jaarlijks af en wij doen dat ook als we denken dat iemand aan nieuwe stappen toe is. Naast instrumenten werken we ook met signalen-plannen. Dat is echt een heel belangrijk werkdocument, dat hoort iedere patiënt op de groep te hebben. Dat maken we in samenspraak met de patiënt zelf en daarin kijken we eigenlijk heel goed wat eraan vooraf gaat. Welke signalen zien we? Hoe moeten wij dan ingrijpen en hoe grijp jij in?

We onderscheiden ons van andere klinieken, denk ik, door onze manier van werken. Daar ben ik ook heel trots op: dat ik zo kan werken en dat we zo mogen werken. Ik heb het gevoel dat ik invloed kan uitoefenen op hoe we hier werken. Invloed op de behandeling van een patiënt, maar ook op de manier van werken hier. Hoe we dingen kunnen verbeteren en hoe we dingen kunnen ontwikkelen. En dat ik daar ook mijn bijdrage aan kan leveren. Dat kan om een hele grote verandering in de organisatie gaan, maar ook om een schroefje in de muur op de afdeling, op de plek waar het team het graag wil hebben. Dus het gaat van hele kleine dingen, naar de grootste dingen. Je voelt dat je echt wat bijdraagt. Dat is een heel mooi gevoel.'

Terug