Yonathan, Verpleegkundige Medische Dienst

‘Ik heb alle ruimte om ook anders met patiënten contact te hebben dan alleen als verpleegkundige’

Bekijk de video van Yonathan
M/V
Vacatures

'Als verpleegkundige ben ik bezig met directe patiëntenzorg. Dat doe ik bij de medische dienst in de kliniek, maar ook op de verschillende afdelingen. Daarnaast sta ik ook veel in contact met de multidisciplinaire diensten. Dat zijn onder andere de arts, de psychiater en de fysiotherapeut. Ik doe van alles; van administratie, tot het bijwerken van dossiers, tot aan de urinecontroles, tot aan wondverzorging. Maar ook de acute en preventieve zorg is erg belangrijk.

Het leuke aan mijn werk is - behalve dat het heel erg divers is - dat ik ook alle ruimte heb om met patiënten op een andere manier contact te hebben dan alleen als verpleegkundige. Het zijn niet alleen de arts en de psychiater die zeggen wat er moet gebeuren; een groepsleider of iemand van de werkvloer is net zo belangrijk.

Ik heb zeker het idee, dat ik hier kan groeien. Ik hoop toch een vervolgopleiding te mogen doen in de kliniek en dan zit ik te denken aan SPV of misschien forensisch psychiatrisch verpleegkundige. Ik merk, dat de patiënten het ook fijn vinden om als gelijke behandeld te worden. Ik hou erg van sporten en dat is voor mij ook een manier om contact te zoeken en te krijgen met de patiënten.

De mensen die hier verblijven in de tbs-kliniek zijn over het algemeen ernstig ziek en dat is een aspect dat in de maatschappij vaak vergeten wordt. Wij behandelen de ziekte en proberen mensen zo goed mogelijk terug te begeleiden in de maatschappij. En dat is heel bevredigend werk. Het zal niet bij iedereen lukken, maar we doen het voor de mensen bij wie het wel lukt.'

Terug