Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kennis en expertise inzetten - Erik

Regiodirecteur Zuid

Wij willen een bijdrage leveren aan een specifieke situatie met onze kennis en expertise

'Forensisch betekent eigenlijk dat je of veroordeeld bent, of dat je voorwaardelijk veroordeeld bent door justitie. Er zit dus een hele duidelijke justitiële component in dat woord. Dat betekent in feite, dat wij als Waag niet alleen met de cliënt te maken hebben, maar ook met de maatschappij.

Het leuke van mijn werk is om vanuit onze organisatie mensen te motiveren om een positieve ontwikkeling door te maken. Maar ook om andere mensen daar weer bij te betrekken. Dat is de ene kant. De andere kant - die ik heel fascinerend vind - is dat wij aan veiligheid werken. Dat kan bijvoorbeeld in een gezin zijn waar huiselijk geweld speelt. Maar het kan ook heel individueel zijn. Dan betekent veiligheid dat je niet meer over je eigen grenzen gaat. Maar veiligheid kan ook Rotterdam, of de maatschappij of welke regio dan ook betreffen. Bijvoorbeeld zorgen dat er geen mensen op straat lopen die rare dingen doen. Daar hebben wij als Waag een rol in en dat vind ik erg belangrijk.
De Waag probeert zo goed mogelijk aan te sluiten bij de dingen die in de maatschappij spelen. Wij denken niet alleen vanuit ons eigen aanbod, maar willen vooral ook kijken naar hoe wij het beste een bijdrage kunnen leveren aan de veiligheid in de samenleving met onze kennis en expertise.
Wij werken met mensen met grensoverschrijdend gedrag. Dat brengt ook spanningen met zich mee. En soms ook agressie in gesprekken. Daar moet je wel tegen kunnen. Dus je moet echt wel uit het goede hout gesneden zijn.'