Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Leren & ontwikkelen

Elke dag...

Iets nieuws leren

Bij De Forensische Zorgspecialisten staan innovatie en kwaliteit hoog in het vaandel en hechten we veel belang aan onderzoek en vernieuwing van de forensische zorg. Dat kan alleen als onze medewerkers beschikken over de juiste kennis en expertise. Daarom vinden we ontwikkeling en groei belangrijk. We verwachten dat je daarbij zelf het voortouw neemt en bieden je goede mogelijkheden om je te ontwikkelen en je kennis op peil te houden en te vergroten.

Interne & Externe opleidingen

Afhankelijk van je functie, ambities en talenten, kun je bij ons zowel interne als externe opleidingen en trainingen volgen. Dit kan bijvoorbeeld bij de Forensische Academie. In de Van der Hoeven Kliniek nemen alle groepsleiders (sociotherapeuten) deel aan een intern deskundigheidsbevorderingstraject. Aansluitend kun je een post-HBO opleiding tot GGZ-agoog volgen.

Verder zijn we een erkende praktijkinstelling en leiden we geselecteerde medewerkers intern op tot GZ-psycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog. Ook als medewerker van de ondersteunende diensten kun je rekenen op goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.

Kies je eigen leerweg

Als medewerker van De Forensische Zorgspecialisten krijg je jaarlijks een individueel opleidingsbudget toegekend dat je naar eigen inzicht kunt besteden om je als professional verder te ontwikkelen.

Daarnaast is er een leerportaal toegankelijk voor al onze medewerkers. Hier heb je toegang tot het (interne) opleiding– en cursusaanbod. Dit portaal wordt steeds verder uitgebreid, onder andere met e-learningmodules. Wij vinden het belangrijk dat de specialistische kennis en expertise die wij met onze jarenlange ervaring hebben opgebouwd, ook wordt gedeeld met jou.

We doen het samen

Ook vinden we ontwikkeling en groei belangrijk. Je leert bij ons zowel van elkaar, als door middel van trainingen en opleidingen. Vernieuwing van de forensische zorg en onderzoek vormen een integraal onderdeel van onze cultuur. Met elkaar willen wij de beste kwaliteit van zorg leveren.

Opleidingsaanbod

Bij De Forensische Zorgspecialisten bieden we je goede mogelijkheden om je kennis op peil te houden en uit te breiden, bijvoorbeeld door het opleidingsaanbod van de Forensische Academie, maar ook door:

Het aanbieden van GZ-opleidingsplekken voor basispsychologen.

Het opleiden van GZ-psychologen die zich willen specialiseren tot klinisch psycholoog of psychotherapeut.

Het aanbieden van de post-HBO opleiding tot GGZ-agoog aan sociotherapeuten (groepsleiders) die zich na ons interne deskundigheidsbevorderingstraject verder willen ontwikkelen naar een senior-rol.

Intern georganiseerde opleidingsactiviteiten en trainingen voor medewerkers van de Van der Hoeven Kliniek, over onderwerpen zoals: (motiverende) gespreksvoering, psychopathologie of over de toepassing van onze risicotaxatie-instrumenten.

Intern georganiseerde ‘boosters’ voor de medewerkers van de Waag, over onderwerpen die aansluiten op de zorglijn waarin je werkt.

Intern georganiseerde cursussen voor medewerkers van de Waag, over onderwerpen zoals EMDR, Cognitieve Gedragstherapie en de basistraining EFT.

Het organiseren van trainingen en cursussen op het gebied van leiderschap en bedrijfsvoering voor collega’s in een leidinggevende/coördinerende rol.

Daarnaast neem je deel aan werkoverleggen, multidisciplinaire overleggen en teamdagen waarmee je je verder kunt ontwikkelen als professional.

Een gestroomlijnd proces

Solliciteren

1. Solliciteren

Reactie

2. Reactie

Sollicitatiegesprekken

3. Sollicitatiegesprekken

Meer over ons proces