Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Over ons

Elke dag...

Een nieuwe uitdaging

Blijven leren

Persoonlijk groeien

Met het beste team samenwerken

Over ons

De Forensische Zorgspecialisten is een open en professionele organisatie. Van mensen voor mensen. Met een grote onderlinge betrokkenheid en hechte teams. Binnen onze organisatie gaan we informeel met elkaar om en houden we van korte lijnen.

We zijn trots op de diversiteit onder onze medewerkers en vinden het belangrijk dat je bij ons jezelf kunt zijn. Het maakt voor ons niet uit wie je bent en wat je (culturele) achtergrond is.

De Forensische Zorgspecialisten

Leef. Veilig. Samen. Dat is onze missie. Wij zetten ons in voor een veiligere samenleving door het aanbieden van behandelingen voor mensen die strafbaar gedrag vertonen of op het punt staan te vertonen. Dit doen we door te investeren in onderzoek, diagnostiek, preventie, behandeling en re-integratie.

De Raad van Bestuur en de ondersteunende diensten zetten zich achter de schermen in om het primaire proces van de zorg voor onze patiënten en cliënten zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Om dit voor zowel de Waag als voor de Van der Hoeven Kliniek zo goed mogelijk te doen, zijn deze organisatieonderdelen ondergebracht in De Forensische Zorgspecialisten.

Meer over DFZS

Van der Hoeven Kliniek

Veiligheid creëer je met elkaar. Dat is de reden waarom we binnen de Van der Hoeven Kliniek samen met onze patiënten verantwoordelijk zijn voor een veilig behandelklimaat. Onze behandelingen richten zich op het verminderen van risico’s, waarbij een veilige terugkeer in de samenleving het uiteindelijk doel van onze behandelingen is.

De Van der Hoeven Kliniek is een centrum voor klinische forensische psychiatrie, waar we patiënten met een tbs-maatregel of een civielrechtelijke maatregel leren hoe ze op een verantwoordelijke manier kunnen leveren. Dit doen we door de behandelingen te richten op het verminderen van de kans op terugval van patiënten.

Meer over Van der Hoeven Kliniek

De Waag

Zorg voor veiligheid, dat is waar we ons bij de Waag voor inzetten. Door gebruik te maken van de nieuwste bewezen behandelmethoden en maatwerk te bieden voor elke cliënt, werken wij met onze cliënten samen aan het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag.

De Waag is het grootste centrum voor ambulante forensische ggz in Nederland. De redenen dat onze cliënten naar de Waag komen zijn heel verschillend. Sommige cliënten komen vrijwillig, anderen worden verwezen door bijvoorbeeld de huisarts of justitie.

Meer over de Waag

Een gestroomlijnd proces

Solliciteren

1. Solliciteren

Reactie

2. Reactie

Sollicitatiegesprekken

3. Sollicitatiegesprekken

Meer over ons proces