Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Ons werkgeverschap

Werken in de forensische zorg vraagt om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire arbeidsvoorwaarden conform de cao ggz, maar ook in de secundaire arbeidsvoorwaarden en alles daaromheen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij met plezier en energie naar het werk gaat. Als medewerker bij De Forensische Zorgspecialisten kun je rekenen op:

Een goed begin is het halve werk

Wij geloven we dat een goed begin het halve werk is, en dit al begint vóór jouw eerste werkdag. We proberen je in deze eerste periode zo goed mogelijk op weg te helpen. Zo ontvang je met onze onboardingsapp stap voor stap informatie over onze organisatie en werkwijze.

Bij jouw eerste werkdag kun je rekenen op een inwerkprogramma op maat. We vinden het belangrijk dat je voldoende tijd hebt om kennis te maken met onze werkwijze, collega’s en locaties. Ook staan er verschillende trainingen op het programma en ben je van harte welkom bij de introductiebijeenkomst voor nieuwe medewerkers.

Vitaal en gezond aan het werk

De Forensische Zorgspecialisten staat voor vitale en gezonde medewerkers. We helpen je daar graag een handje bij. Zo kun je rekenen op vers fruit op je werkplek en kun je kosteloos of tegen een schappelijke prijs gebruik maken van sportfaciliteiten binnen de klinieklocaties. Denk bijvoorbeeld aan zwemmen of een duikcursus in ons zwembad, yoga, tennis of een potje voetbal.

Als onderdeel van de vitaliteitstoolbox kunnen medewerkers kosteloos en laagdrempelig gebruik van preventieve, kortdurende interventies. Met of zonder tussenkomst van jouw leidinggevende of HR, en online of op een locatie bij jou in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan een ‘APK-coachgesprek’ waarbij je kort en krachtig spart met een coach over een lastige situatie of uitdaging.

Liever iets uitgebreider of specifieker een werk- of privésituatie bespreken? Dan maak je gebruik van het programma Hey Coach. Ook op het gebied van hulp bij financiële zorgen en de uitdagingen rondom mantelzorg is coaching beschikbaar middels budgetcoach en mantelzorgcoaching. Wanneer je hulp kunt gebruiken bij je energetische balans, kan de tool Mindstretch inzicht bieden om zo op tijd in te grijpen en/of een coach om hulp te vragen.

Meer dan alleen salaris

Als medewerker bij De Forensische Zorgspecialisten, is de cao ggz van toepassing. Dit houdt in dat je naast jouw salaris, kunt rekenen op onder andere een volledige dertiende maand, een vakantie-uitkering, een onregelmatigheidstoeslag en diverse vergoedingen en budgetten.

Een voorbeeld van zo’n budget is het balansbudget van €500 op basis van een fulltime dienstverband. Dit bedrag kun je besteden aan dat waar jíj blij van wordt. Denk aan extra verlofuren, een aanvullende opleiding of het laten uitbetalen.

Daarnaast kun je bij de Forensische Zorgspecialisten rekenen op een vergoeding van je reiskosten woon-werkverkeer van €0,21 per kilometer, met een maximaal aantal kilometers van 100 per dag. Hiermee wijken we in positieve zin af van de cao ggz.

Een duurzame werkgever

Duurzaamheid staat hoog op onze agenda: de Raad van Bestuur heeft het tot een strategisch thema gemaakt. Met onze gebouwen in de provincie Utrecht behoren we tot de koplopers onder de zorginstellingen. Zo hebben in 2023 het gouden certificaat van de Milieuthermometer Zorg behaald.

We volgen de ambitieuze klimaatdoelstellingen van het Parijse klimaatakkoord en gaan de CO2-doelstellingen voor 2030 halen. Onze Green Teams werken aan een gezonde leefomgeving en leefstijl en aan circulariteit. Daarnaast zijn onze panden zijn rookvrij, is de voeding in onze restaurants gezond én kennen we een aantrekkelijke fietsregeling.

Een gestroomlijnd proces

Solliciteren

1. Solliciteren

Reactie

2. Reactie

Sollicitatiegesprekken

3. Sollicitatiegesprekken

Meer over ons proces