Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Aandacht voor jou als medewerker - Marije

GZ-Psycholoog Zorglijn Jeugd

Er is hier een mooie balans tussen professionele en persoonlijke betrokkenheid

'Mijn werk is heel afwisselend. Als je er van houdt om precies te weten wat je op een dag gaat doen, dan moet je niet met deze doelgroep werken. Het kan zijn, dat je een goede indruk hebt van jongen. Maar als hij bij je komt en vertelt dat hij een giga vechtpartij op school heeft gehad, ruzie thuis en ook weer begonnen is met blowen, dan moet je daar wat mee. Dat vind ik heel leuk.

Waar ik een kick van krijg, is als een cliënt bij je komt en je bent al maanden bezig met advies in de trant van: ‘Hou je in als die leraar je ergens op aanspreekt,’ en de cliënt vertelt dat dit gelukt is. Dan kan ik daar samen met de cliënt heel blij van worden. Ik vind dat ze het hier op de een of andere manier ook voor elkaar hebben gekregen om een mooie balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en persoonlijke betrokkenheid. De belangrijkste eigenschap om dit werk te doen, is geïnteresseerd zijn in mensen.

Wat ook belangrijk is - en wat ik zelf hier heb geleerd -  is eigen waarden en normen aan de kant zetten. Ik vind de Waag een goede organisatie omdat het een hele professionele organisatie is. Er zit heel veel kennis, zowel omdat mensen zo hoog opgeleid zijn en omdat ze veel ervaring hebben met werken in het forensische veld.

Er wordt hier veel wetenschappelijk onderzoek gedaan, het is niet dat we zomaar iets doen; het is echt wel ergens op gebaseerd. Ik ga ’s ochtends op mijn fiets hier naar toe en negen van de tien keer heb ik echt zin in mijn werkdag. Dat komt denk ik, doordat ik deze doelgroep super leuk vind. Vooral het afwisselende ervan vind ik leuk. Want ik zie jongeren individueel, ik werk met ouders en ik werk met collega's in een multidisciplinair team. Het is nooit saai.'