Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Theater Buiten De Muren

Brug tussen de forensische zorg en de buitenwereld

Het platform Theater Buiten de Muren (TBDM) ontwikkelt projecten door én met patiënten, medewerkers en externe partners. Op maat gemaakte theaterprojecten en trainingen voor zowel binnen als buiten de organisatie.

Begin 2020 is het platform Theater Buiten de Muren (TBDM) opgericht door Petra van den Brand en Eva Luining, beide werkzaam bij De Forensische Zorgspecialisten. Vanuit TBDM worden projecten ontwikkeld door én met patiënten, medewerkers en externe partners zoals Humane Zorg. Deze op maat gemaakte theaterprojecten en trainingen worden door hen ontwikkeld voor zowel binnen als buiten de organisatie. Reeds behaalde of lopende successen zijn TBS on Tour en trainingen en workshops op hogescholen in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam.

Meenemen in het forensische werkveld
Door middel van maatschappelijk- en ervaringsgericht theater worden bezoekers of deelnemers meegenomen in het forensische werkveld en de visie van De Forensische Zorgspecialisten. TBDM fungeert daarmee naast voor de patiënten ook voor DFZS als brug naar buiten. Ook zijn de contacten met de hogescholen helpend in de werving van nieuwe collega’s in de toekomst. 

Ambassadeurs DFZS
Om TBDM verder te professionaliseren en het bereik naar buiten te vergroten, zijn Van den Brand en Luining sinds september 2022 met TBDM als ambassadeur van DFZS ieder twee dagen per week actief en bereikbaar. Samen met patiënten ontwikkelen zij projecten als antwoord op maatschappelijke vragen van organisaties, opleidingen of professionals in de gezondheidszorg of culturele sector. Denk hierbij aan trainingen en gastlessen op hogescholen en op maat gemaakte theaterconcepten voor zorginstellingen.

Interesse?
Neem dan contact op met TBDM via: theaterbuitendemuren@dfzs.nl

Voor meer informatie en aankomende voorstellingen: Theater Buiten de Muren.

Foto: Ruud Voest